Case: The New Farm

Den Haag en stadslandbouw

Hier hebben we de nieuwste ontwikkelingen in stadslandbouw.

Samen met de Gemeente Den Haag ontwikkelen we een centrum waar stadslandbouw, innovatie en duurzaamheid centraal staat. Bijzondere bedrijven zoals Urban Farmers met hun kas op het dak en een fish farm eronder, en Haagse Zwam met oesterzwammen gekweekt op koffiedrab hebben zich al gevestigd in het gebouw The New Farm. Aan ons is gevraagd om dit verzamelgebouw op een goede manier in de markt te zetten en te vullen met huurders. Met een online campagne benaderen we start-ups die risico's willen nemen, volwassen high-tech bedrijven die nieuwe wegen bewandelen en enthousiaste studenten die bezig zijn met o.a. sustainability, voedselveiligheid, circulairity en nutriënten. Zo bouwen we samen aan The New Farm en positioneren we Den Haag internationaal als dé place to be for vertical urban farming.

Lees hoe we tot een passende positionering komen

Zo dicht tegen het Westland: Groene innovatie in Den Haag!

Den Haag, met haar unieke ligging tegen het Westland aan, heeft met The New Farm groene innovatie omarmd. Samen met vele ondernemers, tuinders en horeca wordt hier een fantastisch kenniscentrum en proeftuin gebouwd. Voor deze opdrachtgever bedachten we een naam, een strategie en positionering om nieuwe huurders te bereiken. Daarnaast allerlei praktische invullingen zoals aankleding en imago van het pand, vormgeving van huisstijl en bewegwijzering. 

Think Vertical

De kreet 'Think Vertical' verbeeldt de innovatieve en experimentele uitgangspunten van het Pand en de huurders die we zoeken. Uiteraard is dit een verwijzing naar stadslandbouw in de hoogte.

Het gebouw als fysieke energiemeter

We zijn aan het onderzoeken of we aan de buitenkant van het pand zichtbaar kunnen maken hoeveel energie er gebruikt of juist opgewekt wordt.