Case: Het Residentie Orkest.
De zoektocht naar een nieuwe generatie muziekliefhebbers
Hoe wordt klassieke muziek relevant voor een nieuwe generatie muziekliefhebbers?
Samen met het Residentie Orkest zijn we continu op zoek naar relevantie van klassieke muziek. Hoe kunnen we een nieuwe generatie hiervoor interesseren? Deze vraag nemen we mee als uitgangspunt voor het ontwikkelen van een organische merkstrategie. De verschillende doelgroepen worden in kaart gebracht en krijgen hun eigen specifieke aanpak. Hoe komen ze met het merk Residentie Orkest in aanraking en hoe kunnen we ze daar boeien. Hieronder gaan we dieper in op het product en de campagne die we hebben ontwikkeld: de Masterclassics. Lees hoe merkmanagement het product versterktMasterclassics: Een product-merk combinatie
De opdracht: Bereik de doelgroep 40-65 jaar; Creëer een interessant submerk en een hierbij passende vorm; Ontwikkel een concept, content en een campagne die aansluit bij de belevingswereld van deze doelgroep. De doelgroep enthousiasmeren via een kleine omwegMet Masterclassics hebben we het product klassieke muziek verrijkt met een interessante randprogrammering rondom de uitvoering van een geselecteerd muziekstuk. Deze randprogrammering gebruiken we om te laten ervaren wat klassieke muziek voor je kan betekenen: het kan je aanzetten tot het maken van keuzes, het kan je vervoeren, het kan je kracht geven, het kan je aansporen tot denken…. Kortom via een omweg is klassieke muziek wél inspirerend is voor deze doelgroep! Inmiddels is de verandering die in gang is gezet met dit energieke product zichtbaar: een bredere groep uit de samenleving vindt zijn weg naar het Residentie Orkest.

Voor de Masterclassic 'the big Question' zijn we met Mahler op zoek gegaan naar de grote vragen van het leven. Dit leverde een hele bijzondere avond op.





