Case

Visual identity voor Sportcentrum de Uithof

Een opdracht voor De Uithof door Walvis & Mosmans

Vertaal het diverse aanbod van De Uithof naar een eenduidige en onderscheidende propositie. Creëer een merkstrategie met bijpassende merkconcepten. Ontwikkel daarmee promotionele communicatiecampagnes ter verbetering van het imago, die tevens kaartverkoop en herhaalbezoeken stimuleert. Ontwikkel daarvoor alle content, ontwerpen en communicatiemiddelen. Voer de regie over de marketing voor seizoen 2018–2019.

Aanpak van Walvis & Mosmans:

Uit onderzoek bleek dat de uiteenlopende doelgroepen die door De Uithof bediend worden, sterk uiteenlopen: zakelijk naast particulier; topamateurs naast spelende kinderen en recreanten; ouders met kinderpartijtjes naast volledige afhuur voor een groot Business Event. Gezamenlijk met directie en communicatieafdeling van de Uithof kwamen we tot het formuleren van randvoorwaarden, keuzes en uitgangspunten waar vanuit wij de merkstrategie ontwikkelden. Doelgroepen werden gespecificeerd, de propositie werd onderzocht en aangescherpt. Passende merkwaarden werden gedefinieerd. We hebben de volgende eenduidig propositie en boodschap ontwikkeld: "De Uithof zet de sporter in je aan". Op basis van identiteit, geschiedenis en potentie hebben we De Uithof gepositioneerd als dé plek waar sport op elk niveau beleefd kan worden. Dit onderscheidende en krachtige concept heeft richting gegeven aan vormgeving, productontwikkeling, communicatie, personeel instructies, reclameboodschappen, etc. Vervolgens hebben we een revitalisering in alle uitingen doorgevoerd door een logo en huisstijl van deze tijd te ontwikkelen en nieuw beeldmateriaal te ontwikkelen.  

Mr. Cool - Heineken 0.0 IJskart Cup

Mr. Cool campagne video

Met deze frisse nieuwe elementen hebben we een groot aantal campagnes en middelen ontwikkeld (van onlinecampagnes tot banieren, van website tot shirts, van advertenties tot narrowcasting) om alle producten en diensten te promoten en zodoende de ver uiteenlopende doelgroepen aan te spreken en te bedienen.   Het concept is naast de leidraad voor vormgeving en campagnes ook de leidraad geweest voor het ontwikkelen van producten en services: het NK Bedrijfscurling, De Heineken 0,0 IJskart Cup, Doe een dagje Uithof, etc. Vanuit deze producten hebben we heel gericht communicatie kunnen inzetten om de merkwaarden van De Uithof uit te dragen en zodoende te werken aan het voorheen matige imago.